Akár valami gyümölcsösre, citrusosra, egy kávés koktélra vagy egy frissítőre vágysz, az I Love Pécs Caféban mostantól megtalálod. Az új italok nemcsak látványosak, de tele vannak friss, izgalmas ízekkel is. Kézműves sörök, új minőségi borok és pálinkák is megjelentek új tavaszi itallapon. Megújult a süteménykínálatunk is a Madeleine Desszertműhely jóvoltából.
Orange Americano
Ha nem csak forrón szereted a kávét és megkóstolnál egy frissítő kávékoktélt, akkor ez egy igazi üdítő különlegesség lesz a meleg napokon. A cold brew hasonlít a filterkávéhoz, de sokkal különlegesebb. Specialitása, hogy a kávéőrleményt hideg vagy szobahőmérsékletű vízben áztatják 12-24 órán keresztül, majd leszűrik és a kávét frissen facsart jeges narancslére öntik.

Shanky’s Harmony
Ez az édeskés, fűszeres ízvilágú ital a legújabb alkoholos kávékoktél, amely az egyik legismertebb ír whiskey likőrrel és a Casino Mocca világos pörkölésű kávéjával készül. Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Liqueur illatában az édes vanília és a pörkölt jegyek dominálnak, míg ízében az ír whiskey fűszeres karaktere találkozik a krémes likőr gazdagságával.

ILP Fizz
Remek citrusos frissítő, amelynek alapja Mate vagy Cascara főzet, ebbe lime-ot csavarnak, citromfű levelekkel ízesítik és szódával húzzák fel. Ez egy igazi coffeinbomba, köszönhetően a Dél-Amerikában népszerű Mate cserjéből készült főzetnek vagy a Cascaranak, ami a kávécseresznye szárított héja, a kávé aromáját hordozza magában csipkebogyós és citrusosízjegyek mellett.

Affogato
Az affogato egy tökéletes olasz desszert, melyben találkozik a jéghideg vaníliafagylalt és az olasz eszpresszó. Úgy készül, hogy egy frissen csapolt eszpresszót közvetlenül a jeges fagylaltra öntik. Az affogato név az olasz „megfullad” vagy “elsüllyed” szóból származik, ami arra utal, hogy a fagyi gyakorlatilag eltűnik a zamatos eszpresszóban. Megalkotását egy híres ferences szerzetesnek, Angeliconak köszönhetjük, aki a 17. században az olasz piemonti régióban élt és egy nap eszébe jutott, hogy vanília fagylaltot keverjen össze egy eszpresszó kávéval.

Cold Brew és Batch Brew
Újra felkerült az itallapra két korábban nagyon népszerű kávé, amit sokszor hiányoltatok. A cold brew kávé nem a hagyományos módszerrel, hanem hideg vízben áztatva készül el. Ennek köszönhetően a savak másképp oldódnak ki a kávéból és az eredmény egy lágyabb, szinte teaszerű kávé lesz. Ideális azok számára, akik a hosszú fekete kávét kedvelik.
A batch brew a filterkávék gépi verziója. Gyorsan, egyszerűen készíthető vele nagy mennyiségű kávé, Gazdag ízjegyekkel rendelkezik, leginkább Nyugat-Európában és Amerikában elterjedt ital. Az első ilyen automata csepegtető kávéfőzők a huszadik század közepén jelentek meg Németországban. A cold brew és a batch brew is világos pörkölésű Casino Mocca kávéból készítjük.
Kézműves sörök a környékről
A magyarhertelendi Kapucinus sörfőzde a környék egyik legjobb söreit főzi. Szinte csak lágersöröket készítenek, de a világos és a barna mellett nem hiányoznak a kínálatból a búza, a gyümölcsös, vagy az erősen komlózott sörök.
Pécsi borvidék borai
A Belward Pincészet és a Pécsi Egyetemi Borbirtok borai is felkerültek a kínálatba. Kevesen tudják, hogy a magyar szőlészeti tudás nagy része Pécshez köthető ma is, pontosabban az 1949-ben egy egyházi birtokból létrejött Szőlészeti és Borászati Kutatóintézethez, ami ma a Pécsi Tudományegyetem részeként működik. A Pécsi Egyetemi Borbirtok a pécsi borvidék szíve, s a Dél-Dunántúl szőlészeti és borászati tevékenységének szellemi központja. Ipacs Szabó István vezette fiatal és tapasztalt borászat szaktudása is adta a receptet, hogyan készülhetnek itt az egyetem és Pécs kedvenc borai.
A Belward borokat a Baranya szívében fekvő Pécs melletti gyönyörű kis falu, Hásságy határában készítik. A történelmi borvidéken kilenc szőlőfajtát nevelnek 33 hektáron, hogy mindegyikből önálló tételt készítsenek. A fajtaválasztáskor kizárólag a minőség és a tradíciók követése volt a szempont, ezért túlnyomórészt fehérborszőlő fajtákkal foglalkoznak.
Új pálinkák
Gáti Papa Pálinkafőzde pálinkái a Keleti-Mecsek egyik kis településén, Kárászon készülnek. A pálinkafőzde 2015 májusában nyitotta meg kapuit, itt varázsolják át a tökéletes gyümölcsöket halhatatlan párlatokká. A prémium pálinkák változatos és válogatott alapanyagokból készülnek, ettől lesznek igazán magas minőségűek és különleges ízvilágúak a szeszesitalok.